Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Vastenactie 2019: Water verandert alles

Even je handen wassen, een glas water pakken, de wc doortrekken of thee zetten: we staan er in Nederland nauwelijks bij stil wat een luxe het is, dat we kranen in huis hebben waar altijd schoon water uit komt.

In grote delen van de wereld is water ver weg en vaak ook onveilig. Dat veroorzaakt talloze problemen: op het gebied van gezondheid, opleiding en scholing, economische ontwikkeling en de verhouding tussen mannen en vrouwen. Vooral vrouwen en kinderen ondervinden namelijk de gevolgen van het gebrek aan schoon, toegankelijk water. Ze lopen vaak dagelijks urenlang naar het dichtstbijzijnde moeras, naar de rivier of het meer om water te halen. Die tijd kunnen ze niet besteden aan andere dingen, zoals naar school gaan of geld verdienen.

Vastenactie vraagt dit jaar extra aandacht voor water! Projecten in Niger, Congo, Sierra Leone, Nicaragua en Indonesië die schoon water dichtbij mensen brengen, mogen dit jaar op steun van Vastenactie rekenen. Daarmee worden levens blijvend veranderd! Doe mee. Steun het Vastenactie en maak uw bijdrage over op NL21 INGB 000 300 0046 t.n.v. Vastenactie Roermond 

Meer weten