Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Wat vieren we van 8 t/m 14 maart 2020

Zondag 8 maart:  2e Zondag van de Veertigdagentijd

Moderne mensen willen graag elk risico in het leven uitsluiten en zich overal tegen indekken. Maar iedereen krijgt de nodige tegenslag te verwerken. In het evangelie van deze zondag spreekt Jezus over de noodzaak van het lijden. En ook Paulus houdt ons voor dat ieder zijn deel moet dragen.   

Lees verder >>>

 

Maandag 9 maart: H. Francisca Romana

Francisca Romana was een welgestelde vrouw die in de 14e en 15e eeuw in Rome leefde. Haar gezin werd door veel leed getroffen. Toch liet zij zich niet uit het veld slaan. Ze bekommerde zich om de armen en stichtte een religieuze congregatie, de zusters van Tor de’ Specchi, die tot op de dag van vandaag bestaat.

Lees verder >>>

 

Woensdag 11 maart: Quatertemperdag

De tweede woensdag in maart is een van de vier seizoensgebonden quatertemperdagen. Dit zijn boete- en vastendagen. In elk seizoen vindt er één plaats. Nadat deze na het Tweede Vaticaansconcilie aanvankelijk in onbruik waren geraakt, heeft de Nederlandse bisschoppenconferentie de viering enkele jaren geleden weer facultatief opengesteld.

Lees verder >>>

 

Vrijdag 13 maart: verjaardag pauskeuze

Op 13 maart 2013 werd de Argentijnse kardinaal Jorge Mario Bergolio tot paus gekozen. Hij nam de naam Franciscus aan. Hoewel het geen officiële liturgische viering is, wordt elk jaar wel even stil gestaan bij de verjaardag van zijn pauskeuze.

Lees verder >>>