Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Wat vieren we van 13 t/m 19 juni 2021?

Zondag 13 juni: 11e Zondag door het jaar

Gelovigen wachten vol ongeduld op de komst van het koninkrijk van God. Maar elke boer weet dat je met vertrouwen moet wachten tot de tijd van de oogst. Geduld is een teken van wijsheid en het kenmerk van een goede zaaier. Hij zaait het zaad in de aarde, in het vertrouwen dat het vrucht zal dragen. Zo gaat het ook met het geloof. Het is gezaaid en we mogen erop vertrouwen dat het groeit, ook al gaat ons dat soms te langzaam.

Lees verder >>>

 

Maandag 14 juni: H. Lidwina van Schiedam

Lidwina van Schiedam is een echt Nederlandse heilige uit de 15e eeuw. Ze kwam bij het schaatsen op het ijs ten val. Dat was het begin van een ongeneeslijk en zeer pijnlijk ziekteproces. Zij at bijna niets en leefde nagenoeg alleen van de heilige communie. Na een ziekbed van meer dan 35 jaar overleed ze in 1433. In Limburg is de parochiekerk van Kelpen-Oler naar de heiligd Lidwina van Schiedam vernoemd.

Lees verder >>>

 

Zaterdag 19 juni: H. Romaldus, abt

De abt Romaldus leefde in de 10e en 11e eeuw in Italië. Hij wilde kluizenaar worden, maar vond nergens rust. Hij zwierf rond door de Alpen en liet overal kernen van kluizenaars achter, die later uitgroeiden tot kloosters. Zo ontstond de orde van de camaldulenzers, die nog steeds bestaat en vooral kloosters heeft in Italië en Polen.

Lees verder >>>


Illustratie: H. Lidwinakapel in de parochiekerk van Kelpen-Oler