Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Wat vieren we van 27 juni t/m 3 juli 2021?

Zondag 27 juni: 13e Zondag door het jaar

Wonderen gebeuren niet ‘zo maar pardoes’. Maar een persoonlijk ontmoeting met Jezus kan mensen die gestorven lijken weer tot leven brengen.

Lees verder >>>

 

Maandag 28 juni: H. Ireneüs

De tweede bisschop van Lyon was de heilige Ireneüs. Hij leefde in de tweede eeuw, wat duidelijk maakt dat het geloof al vrij snel tot dit deel van Frankrijk was doorgedrongen. Hij was een leerling van Sint-Polycarpus, die op zijn beurt een leerling was van de apostel Johannes. Ireneüs zette zich in voor de kerstening van het zuidelijk deel van Frankrijk. Hij heeft een aantal theologische werken nagelaten, die van zulke grote waarde zijn, dat hij de eretitel van 'vader van de katholieke dogmatiek' heeft gekregen. Hij bedacht ook de symbolen voor de vier evangelisten. Hij stierf uiteindelijk de marteldood.

Lees verder >>>

 

Dinsdag 29 juni: HH. Petrus & Paulus

Petrus en Paulus worden de steunpilaren van de Kerk genoemd. Petrus kreeg van Christus de opdracht om de Kerk te leiden en staat bekend als de eerste paus. Paulus was een bekeerling, die eerste de christenen vervolgde en vervolgens de meest fanatieke verkondiger van het geloof werd.

 

Woensdag 30 juni: HH. Eerste martelaren van de Kerk van Rome

Daags na het feest van Petrus en Paulus staat de gedachtenis aan de eerste christelijke martelaren van Rome op de kalender. Het gaat om de eerste groep gelovigen die vermoord werd ten tijde van keizer Nero.

Lees verder >>>

 

Zaterdag 3 juli: H. Tomas

De apostel Tomas kennen we vooral met de toevoeging ‘ongelovige’. Hij hoorde bij de eerste leerlingen van Jezus en wilde na de verrijzenis eerst zijn vinger in de wonden van Christus leggen voordat hij kon geloven dat hij verrezen was. Later trok Tomas naar India om daar het geloof te verkondigen, waardoor het christendom al vanaf de eerste eeuw in India aanwezig is.

Lees verder >>>

 

Illustratie: Gebrandschilderde ramen van HH Petrus & Paulus in de gelijknamige kerk in Landgraaf-Schaesberg