Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Wat vieren we van 3 t/m 10 juli 2021?

 

Zondag 4 juli: 14e Zondag door het jaar

Welk beeld hebben wij van Jezus? Alleen dat van een bijzonder mens of zien we hem ook als degene die door God naar de wereld gestuurd is om het evangelie te verkondigen? Staan wij Hem toe om groter te zijn dan onze denkbeelden? Jezus is ons geloof echt waard.

Lees verder >>>

 

Maandag 5 juli: H. Antonius Maria Zaccaria

De 16e eeuwse Antonio-Maria Zaccaria van Cremona studeerde aanvankelijk medicijnen, maar halverwege zijn studie besloot hij toch priester te worden. In 1530 stichtte hij de Orde van Reguliere Klerken van St-Paulus, ook barnabieten genoemd naar de Barnabaskerk in Milaan. Hij stichtte ook de vrouwelijke tak, de Engelse zusters van St-Paulus, ook angelieken genoemd. Hij stierf op 37-jarige leeftijd.

Lees verder >>>

 

Dinsdag 6 juli: H. Maria Goretti

Het Italiaanse meisje Maria Goretti werd in 1902 op 12-jarige leeftijd vermoord als gevolg van een aanranding. Zij verdedigde zich tot het uiterste tegen haar aanvaller, maar werd uiteindelijk veertien keer met een mes gestoken. In 1950 werd ze heilig verklaard. Op het Sint-Pietersplein in Rome had zich een enorme menigte verzameld, onder wie haar moeder én haar moordenaar, die zich naar eigen zeggen op voorspraak van Maria Goretti bekeerde. Limburg heeft één parochie gekend die naar de H. Maria Goretti was vernoemd, in Kerkrade-Blijerheide.

Lees verder >>>

 

Vrijdag 9 juli: HH. Martelaren van Gorcum

Op 9 juli 1572 werden in Brielle (Den Briel) negentien katholieke geestelijken vermoord. Twee van kwamen uit Limburg: de franciscanen Hieronymus en Antonius kwamen allebei uit Weert. Beiden woonden in Gorcum, toen ze tijdens de Reformatie vanwege hun katholiek geloof gevangen genomen en opgehangen werden. Na hun dood werden ze bekend als de Martelaren van Gorcum.

Lees verder >>>

 

Illustratie: Beeldje van de H. Maria Goretti op het Karel Doormanplein in Roermond