Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Wat vieren we van 19 t/m 25 september 2021?

 

Zondag 19 september: 25e zondag door het jaar

De dienstbaarheid aan een ander is de maatstaf die Jezus zijn leerlingen voorhoudt. Die dienstbaarheid uit zich in echte aandacht voor de ander, door niet jezelf op de voorgrond te plaatsen, maar de ander.

Lees verder >>>

 

Maandag 20 september: HH. Andreas Kim Taegon en Paulus Chog Hasang en gezellen

In 1925 en 1968 werden twee groepen van Koreaanse martelaren zalig verklaard. De eerste groep bestond uit 79 zaligen, de tweede uit 24. Alle 103 werden op 6 mei 1984 door paus Johannes Paulus II († 2004; sterfdag 2 april) heilig verklaard. Omdat Achter-Azië destijds vooral Frans missiegebied was, zitten er veel Fransen onder; daarnaast is er ook een grote groep inlandse heiligen. De bekendste van hen is Andreas Kim Taegon († 1846; sterfdag 16 september), de eerste priester uit Korea zelf.

Lees verder >>>

 

Dinsdag 21 september: H. Matteüs, apostel en evangelist

De heilige Matteüs behoorde tot de twaalf apostelen die door Jezus zelf waren uitgekozen. Soms wordt hij ook Levi genoemd. Hij woonde in Kafarnaüm en was daar tollenaar. Als Jezus zijn geldtafeltje passeert, zegt hij: “Kom, volg mij." En hij stond op en volgde Hem (Matteus 09,09-10). Volgens de oudste verhalen is hij de schrijver van het eerste evangelie. Hij zou na Pinksteren naar Ethiopië gegaan zijn om daar het evangelie van Jezus te verkondigen. Hij werd daar voor het altaar gedood met een zwaard of hellebaard.

Lees verder >>>

 

Donderdag 23 september: H. pater Pio

Pater Pio van Pietrelcina is een van de populairste volksheiligen in Italië. Hij leefde van 1887 tot 1968. Hij woonde het grootste deel van zijn leven in een kapucijnerklooster in San Giovanni Rotondo in Zuid-Italië. Hij werd onder andere bekend van de stigmata die hij had. Hij is in 2002 door paus Johannes Paulus II heilig verklaard.

Lees verder >>>

 

Afbeelding: Muurschildering van de heilige apostel Matteüs in de Laurentiuskerk in Spaubeek, gemaakt door George Tielens in de periode 1929-1930.

Foto: Kerkgebouwen-in-Limburg