Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Wat vieren we van 20 t/m 26 september 2020

 

Zondag 20 september: 25e zondag door het jaar

God heeft ons allemaal even lief. Hij blijft ons roepen, Hij blijft op ons wachten, Hij heeft eindeloos geduld. Hij overstijgt ons denken en onze menselijke wetten van loon naar werken. Bij God komt ieder mens tot z’n recht.

Lees verder >>>

 

Maandag 21 september: H. Matteüs, apostel en evangelist

De heilige Matteüs behoorde tot de twaalf apostelen die door Jezus zelf waren uitgekozen. Soms wordt hij ook Levi genoemd. Hij woonde in Kafarnaüm en was daar tollenaar. Als Jezus zijn geldtafeltje passeert, zegt hij: “Kom, volg mij." En hij stond op en volgde Hem (Matteus 09,09-10). Volgens de oudste verhalen is hij de schrijver van het eerste evangelie. Hij zou na Pinksteren naar Ethiopië gegaan zijn om daar het evangelie van Jezus te verkondigen. Hij werd daar voor het altaar gedood met een zwaard of hellebaard.

Lees verder >>>

 

Woensdag 23 september: H. pater Pio

Pater Pio van Pietrelcina is een van de populairste volksheiligen in Italië. Hij leefde van 1887 tot 1968. Hij woonde het grootste deel van zijn leven in een kapucijnerklooster in San Giovanni Rotondo in Zuid-Italië. Hij werd onder andere bekend van de stigmata die hij had. Hij is in 2002 door paus Johannes Paulus II heilig verklaard.

Lees verder >>>

 

Zaterdag 26 september:  H. Cosmas en Damianus

De broers Cosmas en Damianus leefden in de derde eeuw in het huidige Turkije. Hun moeder was een vrome vrouw en heette Theodota. Ze studeerden medicijnen en kregen daarbij van de Heilige Geest zoveel bijstand dat zij alle ziekten en kwalen wisten te genezen. Niet alleen bij mensen, maar zelfs bij paarden. Ze lieten zich nooit betalen voor hun werk. Over hun leven zijn allerlei legendes bekend. Ze stierven uiteindelijke marteldood.

Lees verder >>>

 

Foto: Pater Pio van Pietrelcina