Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Wat vieren we van 1 t/m 7 februari 2020

 

Zondag 2 februari: Opdracht van de Heer | Maria-Lichtmis | Dag van het Godgewijde leven

Veertig dagen na Kerstmis viert de kerk het feest van Maria Lichtmis. Officieel: Opdracht van de Heer. Herdacht wordt dat Jozef en Maria volgens Joodse traditie met hun eerstgeborene naar de tempel gingen om hem aan God op te dragen. Het is de afsluiting van alle feesten die op de een of andere manier met Kerstmis verbonden zijn. Sinds 1997 is 2 februari ook de 'Dag van het Godgewijde leven'.

Lees verder >>>

 

Maandag 3 februari: Heilige Blasius

De heilige Blasius was aan het begin van de 4e eeuw bisschop van Sebaste in Armenië. Volgens een legende genas hij een jongen met een visgraat in zijn keel van de verstikkingsdood. Sinds de 13e eeuw is hieruit het gebruik ontstaan om op of rond de feestdag van de heilige Blasius de Blasiuszegen uit te delen, die gelovigen moet beschermen tegen keelaandoeningen en andere kwalen. In veel parochies in Limburg wordt deze zegen nog steeds uitgedeeld.

Lees verder >>>

 

Woensdag 5 februari: Heilige Agatha

Agatha was een beeldschone jonge christenvrouw die in de derde eeuw in Catania op Sicilië leefde. Omdat ze weigerde de minnares te worden van een landvoogd liet hij haar vreselijk martelen. Zo meende hij haar te kunnen dwingen om haar geloof te verzaken. Hij liet haar borsten afsnijden en haar door hete kolen trekken. Ze wordt vereerd als martelares. In Limburg is de Sint-Agathaparochie in Eys naar haar vernoemd, die dit jaar het 250-jarig bestaan van de kerk viert.

Lees verder >>>

 

Donderdag 6 februari: HH. Paulus Miki en gezellen

De drie Japanse jezuïeten Paulus Miki, Johannes Soan de Goto & Jacobus Kisai werden in 1597 samen met drie franciscaanse priesters en twintig leden van de franciscaanse Derde Orde vermoord. Aanvankelijk waren christenen in de 16e eeuw welkom in Japan, maar in 1587 sloeg de gunstige houding om en werd de aanwezigheid van missionarissen verboden. In 1596 werd de opdracht gegeven om alle franciscanen te vermoorden, onder de arrestanten bevonden zich ook drie jezuïeten.

Lees verder >>>