Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Bisschop wijdt Hondurees en Italiaan tot priester

Komende zaterdag (15 juni) vindt in de kathedraal in Roermond de wijding van nieuwe priesters voor het bisdom Roermond plaats. Het betreft de diakens Marco Figliola en Cesar Cortes Oviedo, die respectievelijk afkomstig zijn uit Italïe en Honduras. Zij zijn de eerste priesters die door bisschop Smeets gewijd worden. 

Marco Figliola (32) en Cesar Cortes Oviedo (35) behoren tot de gemeenschap van de Neocatechumenale Weg. Dat is één van de nieuwe gemeenschappen binnen de Rooms-Katholieke Kerk. Het Neocatechumenaat is inmiddels al meer dan tien jaar in het bisdom Roermond actief. De gemeenschap heeft een eigen seminarie in Cadier en Keer, waar de studenten wonen en een deel van hun vorming ontvangen. Daarnaast volgen ze de colleges aan Grootseminarie Rolduc in Kerkrade, de priesteropleiding van het bisdom Roermond. 

Beide neomisten (= nieuwe priesters) worden gewijd tot priester van het bisdom Roermond. Dat betekent dat zij in principe hun hele leven aan dit bisdom verbonden blijven. Figliola werkt als kapelaan in de binnenstad van Roermond en in Herten, Cortes Oviedo is verbonden aan de parochies in Roermond-Noord-Oost.

Naast de bisschop en de neomisten zal ook kapelaan Marthoma Alexander tijdens de plechtigheid de eucharistie mee vieren. Hij werd eind april in zijn geboorteland India tot priester gewijd. Hij volgde de afgelopen jaren zijn priesteropleiding op Rolduc en werkt in het parochiecluster in Venray. 

De priesterwijding in de Sint-Christoffelkathedraal aan de Markt in Roermond op zaterdag 15 juni begint om 10.30 uur. Iedereen is van harte welkom

In het juninummer van bisdomblad De Sleutel vertellen beide wijdelingen hun levensverhaal. Lees verder >>