Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Inspiratiedag Pinksteren over H. Geest

Hoe kun je in een druk dagelijks bestaan toch tijd vrij maken voor de kracht van de Heilige Geest? Die vraag staat centraal tijdens een Inspiratiedag voor Pinksteren op zaterdag 8 juni. De dag is een initiatief van het Centrum voor Huwelijk en Gezin van het bisdom.

Jezus heeft bij zijn Hemelvaart gezegd dat hij een helper zou sturen om voor altijd bij ons te zijn: de Heilige Geest. Met Pinksteren vieren we zijn komst. Maar hoe kun je als gewone gelovige aanspraak maken op dat aanbod van God om de kracht van de Heilige Geest te bespeuren? Daarover gaat het tijdens deze studiedag door middel van gebed, zang en een inspirerende inleiding over de Heilige Geest. De lezing wordt verzorgd door Hetty Gommans van de beweging Geloof en Licht.

De dag begint om 9.30 uur met een eucharistieviering (met bisschop Harrie Smeets) in de Caroluskapel in Roermond. Aansluitend is er een programma rond het thema en een gezamenlijke lunch. De dag wordt afgesloten met een moment van aanbidding en gelegenheid om het sacrament van boete en verzoening te ontvangen.

Download flyer - Direct anmelden