Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

Mailings bisdom Roermond

Kathedraal: Nightfever en Lighttime

Een kaars aansteken, de liturgische muziek horen, tot rust komen, aanbidden, vergeving ontvangen, vragen stellen, je laten zegenen, een intentie opschrijven, een Bijbelcitaat ontvangen, er eenvoudig zijn, er zijn voor God. Dat is mogelijk tijdens de EvaVita-vieringen die maandelijks in de kathedraal worden gehouden en bekend staan als de evenementen ‘Nightfever’ en ‘Light-Time’.

De bijeenkomsten worden gedragen door mensen die biddend aanwezig zijn en op deze wijze ook de deuren van de kerk openen. Bovendien zijn er mensen op straat, die eenvoudig en vriendelijk uitnodigen om even de kerk binnen te lopen. De ervaring leert dat mensen graag even van het aanbod gebruik maken, want met gemiddeld ruim tweehonderd bezoekers per keer, hebben de evenementen aan belangstelling geen gebrek.

Een overzicht van de komende vieringen:

Nightfever 2020
Op de donderdagavonden van 18.00 – 20.00 uur:
27 februari, 26 maart, 23 april, 28 mei, 11 juni, 9 juli, 27 augustus, 24 september, 29 oktober, 26 november, 17 december.

Light-time 2020
Op de zaterdagmiddag van 14.00 – 16.30 uur:
28 maart, 25 april, 30 mei, 13 juni, 11 juli, 29 augustus, 26 september, 31 oktober, 28 november, 19 december.