Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

 

 

Uit de regio

Eucharistievieringen op internet volgen

24-03-2020

Nu vanwege de coronacrisis alle publieke eucharistievieringen tot 1 juni afgelast zijn, is het mogelijk om via internet een besloten mis te volgen, die op verschillende plaatsen worden opdragen.

Lees verder »

Kerkelijke initiatieven in Limburg in tijden van corona

18-03-2020

In verband met de coronacrisis hebben de Nederlandse bisschoppen alle publieke liturgische vieringen geschrapt. Veel kerken zijn wel open om te bidden of om even een kaarsje op te steken. Ook ontstaan er tal van initiatieven om kerkgangers via internet of op andere wijze toch nabij te zijn. Voor zover de initiatieven bij ons bekend zijn worden ze hieronder genoemd.

Lees verder »

Franciscaanse wandeling van Maastricht naar Hasselt

30-01-2020

Zaterdag 18 april

Loop. fiets of ga per bus mee van Franciscaans Maastricht naar Franciscaans Heilig Paterke in Hasselt met een tocht van 40 kilometer. 

Lees verder »

Dag van de Pelgrim in Wittem

24-01-2020

Vrijdag 20 maart

Op 20 maart is het op de dag af 25 jaar geleden dat de stichting Pelgrimswegen en Voetpaden werd opgericht. Daarom wordt er een Dag van de Pelgrim gehouden voor iedereen die van pelgrimeren en/of wandelen houdt. In Klooster Wittem.
 

Lees verder »

Open Kerk in Heerlerheide

20-01-2020

Zaterdag 28 maart

De Sint-Corneliuskerk in Heerlerheide is vandaag geopend voor een bezichtiging van het kerkgebouw en een tentoonstelling van kerkschatten, die niet eerder samen zijn gebracht. Dit vanwege het 180 jarig bestaan van de parochie. Er zijn prachtige voorwerpen te zien, niet alleen uit de Corneliusparochie, maar ook uit de parochies die in de loop van de 20e eeuw zijn ontstaan uit de Corneliusparochie.

Lees verder »