Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Wat vieren we van 18 t/m 24 april 2021?

 

Zondag 18 april: 3e Zondag van Pasen

Een ontmoeting met Jezus kan even schrikken zijn. Dat was het ook voor zijn leerlingen. Toch betekende juist de ontmoeting met de levende Christus een nieuw begin. Dat kan het ook voor ons worden.

Lees verder >>>

 

Woensdag 21 april: H. Anselmus

Aartsbisschop en kerkleraar Anselmus van Canterbury kwam oorspronkelijk uit Noord-Italië. Vanwege onenigheid met zijn vader ging hij naar het buitenland. Hij kwam terecht in het klooster Bec in Bretagne. Daar werd hij prior en vervolgens abt. In 1093 trad hij aan als aartsbisschop van Canterbury in Engeland. Hij werd twee keer verbannen, omdat hij weigerde dat de koning zich bemoeide met kerkelijke benoemingen. Hij overleed in 1109.

Lees verder >>>

 

Vrijdag 23 april: Sint Joris

Georgius van Lydda is bij ons vooral bekend als Sint Joris met de draak. Het meeste dat over hem bekend is, berust op legendes. Het is echter zeker dat hij in de derde eeuw in Kappadocië (huidige Turkije) werd geboren, dat militair was in het Romeinse leger en dat hij onder keizer Diocletianus in hoog aanzien stond. Omdat hij christen was, werd hij rond 303 in de keizerstad Nicomedië of in de plaats Lydda onthoofd.

Lees verder >>>

 

Zaterdag 24april: H. Fidelis van Sigmaringen

de heilige Fidelis werd in 1577 geboren als Markus Roy, zoon van de burgemeester van het Zuid-Duitse stadje Sigmaringen in het vorstendom Hohenzollern. Aan de jezuïetenuniversiteit van Freiburg volgde hij de opleiding tot filosoof en rechtsgeleerde. Hij werd persoonlijk docent van drie jonge prinsen. Na zijn studie vestigde hij zich in de Elzas, waar hij al bekendstond als 'de advocaat van de armen'. Op 35-jarige leeftijd trad hij toe tot de kapucijnen. Zijn kloosternaam werd Fidelis (blijf trouw). Hij werd gardiaan (overste) en rondtrekkend prediker. Het Vaticaan stuurde hem naar de pas protestants geworden regio’s in Zwitserland, waar hij in 1622 door fanatieke calvinisten werd vermoord.

Lees verder >>>

 

Illustratie: Afbeelding van Sint-Joris in de Theresiakapel in Sint-Joost