Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Wat vieren we van 29 augustus t/m 4 september?

 

Zondag 29 augustus: 22e zondag door het jaar

De goede of slechte dingen die een mens doet, komen voort uit zijn binnenste. Het is daarom zaak om je hart vooral open te stellen voor het goede.
Lees verder >>>

 

Woensdag 1 september: Wereldgebedsdag voor behoud van schepping

Ieder jaar wordt tussen 1 september en 4 oktober de Periode van de Schepping gehouden. In deze periode wordt in de kerken extra aandacht gevraagd voor de zorg voor de Schepping. Voor parochies is er een brochure beschikbaar met suggesties voor liturgie, bezinning en activiteiten. Daarbij staan de zeven stappen van het internationale Laudato si’-platform centraal.
Lees verder >>>

 

Vrijdag 3 september: Verjaardag van de wijding van de kathedraal

Het is een goed gebruik in de kerk om de wijdingsdatum van een kerk te vieren. Een kathedraal is een bijzondere kerk. Het is de hoofdkerk van een bisdom en daarom wordt de wijding van de bisschopskerk in het hele bisdom gevierd. Voor de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond is dat 3 september.
Lees verder >>>

 

Zaterdag 4 september: H. Gregorius de Grote

De feestdag van de heilige paus Gregorius de Grote valt eigenlijk op 3 september, maar omdat in het bisdom Roermond dan de wijding van de kathedraal wordt gevierd, schuift het feest in Limburg een dag op. Paus Gregorius de Grote leefde in zesde eeuw. Hij stond bekend als goed prediker en uitstekend organisator. Hij reorganiseerde de liturgie. Zijn naam leeft voor in de muziek die naar hem werd vernoemd: het gregoriaans.
Lees verder >>>

 

Illustratie: de verjaardag van de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond wordt op 3 september gevierd.