Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

 

 

Laatste nieuws

Bisschop viert verjaardag met personeel bisdom

22-10-2021

Bisschop Harrie Smeets viert vandaag zijn 61e verjaardag. Vanochtend was er in het bisschopshuis in Roermond een kleine ontvangst met koffie en vlaai voor het personeel van het bisdom.

Lees verder »

Wereldmissiedag: Uitnodiging om je geloof te delen

21-10-2021

Dit weekeinde vieren we in de katholieke kerk Wereldmissiedag. Deze is in het leven geroepen om stil te staan bij het feit dat alle gedoopten geroepen zijn om hun geloof uit te dragen. Tevens wordt er dit weekeinde gecollecteerd voor de Pauselijke Missiewerken/Missio.

Lees verder »

Actie Kerkbalans onderzoekt wat kerken meenemen uit coronatijd

20-10-2021

Hoe geven we de kerk vorm na corona? Met een onderzoek onder kerkgangers in Nederland wil Actie Kerkbalans antwoord krijgen op onder andere deze vraag. De afgelopen twee jaar hebben kerken massaal geïnvesteerd in creatieve en digitale oplossingen voor kerk-zijn op afstand. Wat hebben kerken geleerd en wat willen kerkgangers eventueel graag behouden voor de toekomst?

Lees verder »

Oud-priesterleraar Harry de Rouw overleden

18-10-2021

In het hospice in Geleen is op woensdag 13 oktober Harry de Rouw overleden. Hij 84 jaar geworden.

Lees verder »

Diocesane fase synodale weg geopend: 'Laat u verrassen door de Heilige Geest’ 

17-10-2021

“Subtiel luisteren. Dat is wat paus Franciscus van ons vraagt.” Dat zei hulpbisschop Everard de Jong zondagmiddag bij de openingsviering van het synodale proces voor het bisdom Roermond en het Militair Ordinariaat. “Deze synode gaat over dienend leiderschap en dat begint met goed luisteren, om vervolgens de geesten te kunnen onderscheiden.”

Lees verder »

Jongerenbijeenkomst over WJD2023 in Roermond

14-10-2021

Als voorbereiding op de internationale Wereldjongerendagen die over twee jaar in Portugal worden gehouden, vindt op zondag 21 in Roermond november aanstaande een eerste voorbereidingsbijeenkomst plaats. Tijdens deze zogeheten ‘diocesane Wereldjongerendag’ wordt alvast vooruitgekeken naar de WJD2023 in Lissabon.

Lees verder »

Meeloopdag Grootseminarie Rolduc

14-10-2021

Het grootseminarie Rolduc in Kerkrade biedt op 7 en 8 november meeloopdagen aan voor mannen die overwegen om priester of diaken te worden.

Lees verder »

Bisdom zoekt vrijwilligers

14-10-2021

Het bisdom in Roermond is op zoek naar vrijwilligers. Het gaat om mensen die op regelmatige basis een paar uur per week diverse taken op zich willen nemen. De werkzaamheden betreffen heel uiteenlopende activiteiten: van financieel-administratief tot catering/huishoudelijk werk of groenonderhoud en kluswerk. 

Lees verder »

Nieuw initiatief: Doe mee aan het Limburgs communiekoor

14-10-2021

Tijdens het ZingDOOR!-festival voor kinder- en jeugdkoren op zondag 7 november wordt voor het eerst een ‘Limburgse Communiekoor’ gevormd. Kinderen uit heel Limburg die de eerste communie hebben gedaan of gaan doen en alle andere kinderen die het lek vinden om te zingen, zijn van harte welkom om deel te nemen aan dit nieuwe initiatief.

Lees verder »

Openingsviering voorbereidingstraject bisschoppensynode

07-10-2021

Op uitnodiging van paus Francis vindt er op zondag 17 oktober in alle bisdommen een openingsviering plaats voor de bisschoppensynode over synodaliteit. In het bisdom Roermond gebeurt dat die dag ’s middags om 15.00 uur in de Sint-Christoffelkathedraal. Iedereen is hierbij van harte welkom. 

Lees verder »

Datum WJD 2023 in Lissabon bekend

06-10-2021

De eerstvolgende katholieke Wereldjongerendagen vinden plaats van 1 tot en met 6 augustus 2023 in Lissabon. Die data zijn de eerste week van oktober in Rome bekend gemaakt. Vanuit Nederland zal JongKatholiek in samenwerking met het Huis voor de Pelgrim reisinitiatieven voor de WJD23 ontwikkelen.

Lees verder »

Missio vraagt in Wereldmissiemaand aandacht voor kerk in Guinee

06-10-2021

‘We moeten immers wel spreken over wat we gezien en gehoord hebben.’ Met dit citaat uit het Bijbelboek Handelingen (4,20) voert Missio deze maand campagne voor Wereldmissiemaand. Op 24 oktober is het Missiezondag. We worden opgeroepen om datgene wat we meedragen in ons hart naar anderen te brengen, zo zegt paus Franciscus. Daarom brengt Missio dit jaar tijdens Wereldmissiemaand de kerk van Guinee voor het voetlicht.

Lees verder »

Benoemingen: Pastoor Harrie Broers verlaat Munstergeleen

03-10-2021

Dit weekeinde is in diverse parochies bekend gemaakt dat enkele priesters een nieuwe benoeming en/of eervol ontslag hebben gekregen. Het betreft pastoor Harrie Broers van Munstergeleen, die om gezondheidsredenen terugtreedt en kapelaan Marco Bodden, die een studieopdracht heeft gekregen.

Lees verder »

Benoeming: Kapelaan Fratczak wordt legeraalmoezenier

01-10-2021

De weleerwaarde heer Marcin Fratczak krijgt met ingang van 1 oktober eervol ontslag als kapelaan van Horst en omgeving. Hij wordt met ingang van dezelfde datum te beschikking gesteld van het Militair Ordinariaat en benoemd als Geestelijk Verzorger bij het Ministerie va Defensie. 

Lees verder »

Bijzonder Dalheimer Kruis wordt gerestaureerd

01-10-2021

In de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond wordt volgend jaar het beroemde Dalheimer Kruis gerestaureerd. Het betreft een voor Nederland uniek levensgroot kruisbeeld uit de eerste helft van de 14e eeuw. Het Dalheimer Kruis is niet alleen een belangrijk devotieobject, maar ook één van de oudste kunstschatten in de regio. Het kruis is vernoemd naar het cisterciënzerinnenklooster van Dalheim, vlak over de Duitse grens bij Vlodrop. Hier werd het kruis eeuwenlang bewaard en als wonderdadig vereerd. Bijzonder is ook dat het kruis op locatie wordt gerestaureerd.

Lees verder »

Oktober Mariamaand: 450 jaar feest van de Rozenkrans

30-09-2021

Oktober is een Mariamaand en de rozenkransmaand. Dat heeft alles te maken met het feest van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans op 7 oktober. Dit jaar is het precies 450 jaar geleden dat paus Pius V dit feest op de kalender zette.

Lees verder »

Heiligdomsvaart Susteren verwacht meer dan 30.000 bezoekers

30-09-2021

Susteren verwacht volgend jaar meer dan 30.000 bezoekers bij de uitgestelde Heiligdomsvaart. Het zevenjaarlijkse bedevaartfeest zou eigenlijk afgelopen maand hebben plaatsgevonden, maar is vanwege corona verplaatst naar de periode 26 augustus tot en met 11 september 2022.

Lees verder »

Oud-pastoor Gerard Maesen overleden

30-09-2021

In het ziekenhuis in Roermond op maandag 27 september – daags voor zijn 89e verjaardag – oud-pastoor Gerard Maesen overleden. Hij was onder meer pastoor van Melick, Waubach, Well en Meterik. De uitvaart is maandag 4 oktober in Melick.

Lees verder »

Oud-pastoor van Beegden Harry Valk overleden

24-09-2021

In zijn geboorteplaats Maastricht is dinsdag 21 september voormalig priesterleraar en oud pastoor van Beegden Harry Valk overleden. Hij is bijna 84 jaar geworden. De uitvaart is maandag 27 september in de Theresiakerk in Maastricht.

Lees verder »

Najaarsuitgave De Sleutel verschenen

23-09-2021

“Van geven word je rijk.” Dat zegt parochievrijwilligster Marijcke Beckers uit Voerendaal in de nieuwe uitgave van het bisdomblad De Sleutel, dat dit weekeinde verschijnt. Duizendpoot Beckers vertelt hoe ze onder andere armlastige gezinnen probeert te helpen.

Lees verder »